Framåt Örebro! Valprogram 2011

Framåt Örebro! Läs gärna vårt valprogram här.

Här hittar du vårt valprogram (klicka för att ladda ned. Filen är lågupplöst så bilderna är inte så tydliga, men det gör det lättare för dig att ladda ned)

Vi vill att Örebro ska ge möjligheter för alla. Därför ger vi tydliga löften som vi lovar att genomföra om vi får örebroarnas förtroende att leda Örebro under kommande fyra år:

1. 1000 nya förskoleplatser. Vi lovar att skapa 1000 nya förskoleplatser, motsvarande cirka 60 avdelningar, så att alla får tillgång till förskola. 300 miljoner investeras i att rusta upp och bygga nya förskolor och skolor.

2. Läxhjälp till alla barn. Läxhjälp ska erbjudas i grundskolan till alla barn som vill eller behöver.

3. Trygghet för äldre. 300 trygga bostäder för äldre ska skapas.

4. Helgöppna fritidsgårdar. I ett första steg ska fem av Örebros nio större fritidsgårdar vara helgöppna.

5. Mer vindkraft. 8 moderna vindkraftverk byggs tillsammans med örebroare, företag och andra.

6. Nya jobb och bättre klimat. 60 miljoner investeras i klimatomställning av bostäder, skolor, förskolor och äldreboenden.

7. Nya jobb. Genom ett tillväxtbolag tillsammans med näringsliv och offentliga aktörer skapas nya jobb för unga. Alla unga ska få vägledning eller jobb från första dagen av arbetslöshet.

8. Snabba besked för fler jobb. Växande företag ska få kontakt samma dag, erbjudas en träff inom en vecka och få en tydlig plan för kommunens hantering inom en månad.

Sidan uppdaterades senast: 2011-03-30 14:46