Kevin Lampe hälsar oss lycka till i valet 2011

Här kan du se Kevin Lampe från USA , rådgivare till Barack Obama (Democratic (USA) Political Strategist), som önskar Lena Baastad och Socialdemokraterna i Örebro lycka till med valet 2011.

 


 

Här ser du Kevin Lampe när han samtalar med Barack Obama:

Läs hans hälsning till oss i Örebro i svensk översättning här:

"Hej!

Jag heter Kevin Lampe, politisk konsult och demokrat, och bor i Chicago. Jag är glad att få vara med mina socialdemokratiska vänner här idag. Det är en ära att få jobba med socialdemokrater över hela världen, ett privilegium jag har idag. 

 

Vi är partiet som verkligen står upp för de arbetandes rättigheter, för familjers rättigheter, för människors rättigheter. Vi erbjuder det sociala skyddsnätet och den sociala välfärden som är nödvändig för att människor ska uppnå sin fulla potential.

 

Idag hjälper jag socialdemokraterna i Albanien, där de kämpar för att skapa ett politiskt system som garanterar fria och öppna val. De går ut på gatorna för att protestera. Och det ser vi ske över hela världen idag hur människor som verkligen förtjänar frihet och en chans till demokrati protesterar. De symboliserar kärnan i våra värderingar som socialdemokrater.

 

2004 inledde mitt partis ledare sin karriär inom den nationella politiken. Han vände sig till mig för att få hjälp inför det tal han skulle hålla på demokraterna nationella konvent. Sommaren 2004 vände sig min dåvarande senator, Barack Obama, till mig och bad om min hjälp för att förbereda honom inför talet. Det var en fantastisk upplevelse att få stå på scenen med honom när han började sin resa mot att förändra världen enligt de ideal vi alla tror på.

 

En sak vi säger i amerikansk politik är - all politik är lokal. Du måste förstå vad som händer i ditt område. Därför är ert val som kommer otroligt viktigt. Inte bara för er utan för socialdemokratin i hela världen. Jag vill att ni ska komma ihåg några saker. Ni måste knacka dörr, så många som möjligt. Ni måste prata med så många väljare som möjligt. Ni måste få dem att förstå hur socialdemokratin verkligen kan föra människor framåt - framåt tillsammans.

 

En viktig sak i Barack Obamas historiska presidentkampanj var att man gav supportrarna stort inflytande. Så fort någon gick med i valarbetet fick de möjlighet att delta i kampanjen. Varje person utbildade någon. Varje person hjälpte någon, för att bli en bättre valarbetare och volontär, en bättre bärare av våra budskap om vad socialdemokratin verkligen betyder. Det är en av de saker ni måste ta till er.

 

Ni har fantastisk sak i Sverige- det kallas fika. Det älskar jag, min favoritsyssla under dagen. Jag har provat det många gånger. Ni har en underbar social tradition där ni sitter ned och pratar. Ni kan leverera partiets budskap till människor när ni pratar med dem över något så enkelt som en fika.

 

Jag önskar er lycka till! Jag ser er ledare Lena Baastad, och jag ser möjligheterna ni har. Jag önskar er lycka till. Se till att ta alla chanser som ni får. Gå ut och hjälpa till att leverera budskapet så alla inser vilka möjligheter socialdemokratin erbjuder.

 

Lycka till!"

OBS det talade ordet i videon gäller.

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2011-03-05 09:52