Mindre barngrupper i Österåker.

(Insändare som svar på artikeln ”Ingen gräns i förskolan” Kanalen nr. 27)
 
Alla politiska partier i Österåker gick till val på att minska barngrupperna i våra förskolor och skolor inför valet nu senast. När nu vi socialdemokrater föreslår ett tak för antalet barn i förskolegrupperna, så får vi inget annat parti med oss. Vi socialdemokrater arbetar för att göra det vi gick till val på, medan de andra partierna verkar ha glömt vad som stod i deras valmanifest eller också struntar de helt enkelt i det. Hoppas ni att väljarna har glömt vad ni lovade, eller tror ni att väljarna är idioter som inte förstår vad ni skriver i era valbroschyrer eller vad ni säger?  Alliansen har ju vunnit valet nu så då är det väl bar att köra på med det som man verkligen vill göra – sänka skatten.
 
Att läsa Lotta Holmgren (m) ordf. i förskolenämnden och Roger Henning (fp) vice ordf. i samma nämnd svar i Kanalen nr 27 ”Ingen gräns i förskolan skrämmer mig.
 
Vilka metoder skall personalen tillgripa för att minska barngrupperna??
Det tror jag alla småbarnsföräldrar vill veta.
 
Roger Henning känner inte till de kampanjer folkpartiet haft på en del förskolor om max 14 barn i småbarnsgrupperna och 18 barn i de äldre grupperna. Han säger att folkpartiet ”vill sänka antalet barn i grupperna, men inte genom att sätta en gräns” Vidare säger han i artikeln att folkpartiet ”vill uppmuntra personalen att tänka kreativt kring hur de skall kunna minska grupperna. Detta kräver en förklaring. Vad menar han att personalen skall göra?? Han tror också att det blir svårt att minska grupperna på grund av den nya barnomsorgspengen! Då är det väl barnomsogspengen som det är fel på ? Barnomsorgspengen måste naturligtvis sättas på den nivån att den ger en acceptabel kvalitet på vår barnomsorg.
 
Vårt förslag till tak för antalet barn i grupperna kostar 40 Mkr under 3 år. De marginalerna finns och måste finnas Lotta Holmgren om man säger sig ha ansvar för kommunens pengar.
Den nya organisationen som trädde i kraft 1 juli i år är tänkt att spara pengar. Lägg då dessa pengar på våra barn och ungdomar.
 
Harmoniska, trygga, lyckliga barn är en investering i framtiden. Det har vi råd med.
 
Margareta Gustafsson  (s)
Österskär
 
Sidan uppdaterades senast: 2007-08-20 08:48