(M)ärkliga prioriteringar

(Publicerad Kanalen)

 

Hur är det möjligt? Å ena sidan köper Ingela Gardner-Sundström (m) och dess stödpartier loss tre fastigheter till ett överpris för c; a 4,5 miljoner kronor . Dessa fastigheter och tomter köps in för att jämnas med marken och komma att utgöra en liten bit av en cykelväg som är tänkt att i framtiden gå längs hela Svinningevägen. Det är en mycket bra affär för markinnehavarna och en lika dålig affär för kommunen. Genom beslutet, som fattades i kommunfullmäktige 17 mars så är det bara att konstatera att kommunen nu köpt en omotiverat dyr bit av en framtida cykelväg.  

 

Det här händer samtidigt som Kommunal i Österåker i ett brev till bland annat kommunalrådet Ingela Gardner-Sundström (m) där de varnar för konsekvenserna av fördelningen av budget, med tillexempel neddragningar av tjänster inom såväl hemtjänsten, som inom dagverksamheten för vuxna handikappade.

 

Politik handlar ju om att prioritera och frågan som uppstår är om det verkligen är en cykelväg för miljontals kronor som är viktigast just nu? Givetvis inte, är det svar jag ger som socialdemokrat! Utan det rimliga borde vara att i första hand se till att kommunen på ett anständigt sätt sköter de verksamheter som medborgarna har livsnödvändigt behov av, där hemtjänsten och omsorgen om de handikappade bara utgör en del av en hel lista med nödvändiga åtgärder som borde komma långt före mångmiljonsatsningar på en framtida cykelväg.

 

 

Ann-Christin Furustrand (s)

Ledamot av kommunstyrelsen och fullmäktige i Österåker

Sidan uppdaterades senast: 2008-08-05 14:55