Fackliga ledarens sida


Du kanske undrar vem socialdemokraternas fackliga ledare är för någon?

Jo jag heter Monica Lindgren, är gift, har 4 utflugna barn och ett barnbarn. Min stora hobby är de 5 siameser jag och min man har fått äran att bo hos.  Vi föder upp i namnet S*Viska's.

Jag är barnskötare och arbetar på en kommunal förskola i Österåker, men går och utbildar mig till lärare mot de yngre åren på distans vid Växjö universitet.

Jag arbetar även fackligt för fackförbundet Kommunal. Mitt fackliga arbete gör att jag ser hur det är för de anställda på många arbetsplatser i vår kommun, både kommunala och privata. Jag träffar många anställda som ofta berättar sin version av hur det är på jobbet och hur man upplever det att bo och arbeta i österåker.Jag hör också hur vår nuvarande borgliga arbetsgivare resonerar runt arbetsmiljö, anställningsvillkor mm.

Jag är övertygad om att vi politiker behöver fackförbunden och dem oss för att bägge ska få en helhetsbild av det som händer och kunna agera starkare. Tillsammans kan vi sätta större press på den borgliga majoriteten för att förbättra villkoren för de anställda i vår kommun.

Just nu har den moderatstyrda majoriteten kört kommunens ekonomi i botten. Det är våra barn och gamla som får betala när de borgliga slösar bort våra pengar. Barnens förskolelokaler stängs, skolor läggs ner, klassrum stängs. Barnen blir av med sina pedagoger och lärare. Gamla i vården blir av med sina sköterskor och vårdare och de som är i behov av hemtjänst måste ständigt möta nya människor som ska hjälpa dem. De anställdas arbetsmiljö försämras radikalt och många vet inte om de har något arbete mer än inom närmaste tiden. De vet inte heller var de ska arbeta eller på hur många procent.

Ett samarbete mellan fackförbunden och oss Socialdemokrater är viktigt. Jag är glad för förtroendet att vara facklig ledare och tar uppdraget på största allvar. 

Sidan uppdaterades senast: 2007-06-18 11:31