Det här är Björn Sundman - Vårt oppositionsråd

Född på Sabbatsberg 1952, uppväxt på södra och norra sidorna av stan. Jag började arbeta när jag var 17 år. Då som sjukvårdsbiträde på Södersjukhusets akutmottagning. En plats där man kunde se och uppleva det mesta. Därefter 5 år inom omsorgsvården, sen bytte jag bana och började på posten som Postchaufför. Hela länet var arbetsfältet. En kul tid under ett antal år. Som så många andra blev jag fackligt engagerad tidigt. Först inom Kommunal under åren inom omsorgen och därefter i Postchaufförsklubben och i Statsanställdas Förbunds Stockholmavdelning 3001.

1984 fick jag anställning som lärare på LO-skolan Runö. Mina områden var MBL och Bolagsstyrelseutbildningar – jag fick tillfälle att utbilda mig till Marknadsekonom under de här åren. 1997 började jag på TYA (Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd) där jag ansvarade för arbetsmiljöutbildningar för flygets markpersonal och väktarbranschen.

Jag har varit aktiv i socialdemokraterna sen andra hälften av 70-talet. Jag var ordförande i Österåkers s-förening under många år. 1998 fick jag förtroendet att bli oppositionsledare på 40 % och sen 2002 så är jag oppositionsråd på heltid.  

Österåker var en socialdemokratiskt styrd kommun under första hälften av 1900-talet. Därefter har borgarna haft majoriteten under alla år utom 1994 – 98 då vi styrde med fp.

Trots borgarnas långa majoritetsinnehav så brinner jag dagligen av lusten att få ett nytt S-styre i Österåkers Kommun. Jag ger mig inte för än det är ett faktum. Välkommen att delta i matchen om Österåker. 

Sidan uppdaterades senast: 2007-05-30 12:59