Trafikuppgörelsen i Stockholm och ny förening

Här kan du läsa min blogg som heter:

http://sundmansblogg.blogspot.com

Trafikuppgörelsen i Stockholm

Hej. Nu har det hänt en del i politiken. De rödgröna har gjort upp med varandra om trafiken i länet. Tunnelban till Karolinska, Spårväg Syd, Märlarbanan, Nynäsbanan ger mer kollektivtrafik och en hel del cykelvägar är på gång.

I Österåker så får vi - inom några dagar - inviga den nya rondellen som ståtar med ett landmärke i form av en fyr...

Ett bättre avfart till Margaretelund står högt upp på min önskelista inom trafikfrågorna. Det är ju över 10 000 personer som bor i området. De som längtat efter en Röllingbyled kommer att bli besvikna. Vägverket kommer inte - de kommande 20-30 åren - att satsa på en förbifart.

Kostnaden beräknades till ca 250 miljoner för ett antal år sen. Områden som Svinninge, Rydbo blir en brygga mot Stockholm innan man bygger norr över. OBS det är ett antagande jag gör.

Jag måste säga att jag är lite oförstående inför förslaget att avgiftsbelägga Essingeleden. Var tar trafiken vägen om den vill undvika köerna på Essingeleden? Jag hoppas att den nya förbifarten dimensioneras på ett sådant sätt att den kommer att klara befolkningsökningarna och dito trafiken de kommande 50-75 åren...

På fredag har Stockholms och Uppsala läns Luftvårdsförbund årsmöte. Förbundet har 42 medlemar. Jag har varit med i förbundsstyrelsen några år - vice ordförande i två mandatperioder. Det som nu kommer att hända framöver har bäring på trafikfrågorna i länet. Titta gärna in på förbundets hemsida

www.slb.nu/lfv

Här kommer en nyhet:

Ny Socialdemokratisk förening bildas den 18 maj

Österåkers Socialdemokrater har tidigare varit organiserade i olika föreningar; Österåkersföreningen, Margaretelundsföreningen och Arbetarekommunen. Efter många diskussioner ansåg merparten av de aktiva att det skulle vara bättre att bara ha ett organ där i Socialdemokrater kunde träffas och koncentrera verksamheten.

Nu vänder vinden. Den 18 maj bildas en ny Socialdemokratisk förening i Österåker. I partiets stadgar kan man läsa följande: 

"De socialdemokratiska föreningarna och klubbarna är partiets grundorganisationer. Föreningarna sammansluter sig i arbetarekommuner, vilka är partiets lokala huvudorganisation. Arbetarekommunerna sammansluter sig till distrik, vilka är partiets regionala huvudorganisationer och bildar partiet."

Vi får hoppas på en skön Valborg och god uppslutning på 1a maj.