KRÖNIKA

 

De som lurar kvinnor till Sverige och säljer dem vidare för prostitution döms ofta för koppleri. Detta vill nu Thomas Bodström (s) ändra på så att detta brott döms som människohandel.

(Thomas Bodström på torget i Åkersberga för ett år sedan)


Jag tycker att det är bra att vi ifrågasätter om de lagar vi idag har om de håller måttet utifrån hur verkligheten idag ser ut. Funkar de inte måste vi ständigt vara beredda att skärpa lagstiftningen, och nu pekar Thomas Bodström på att det finns bättre och mer moderna lösningar.

Varför kan då inte regeringen lyssna på det, vad har man att förlora. Varje möjlighet att stoppa denna vidriga handel med ofta unga flickor måste väl ända tas? Eller hur resonerar den moderatledda regeringen?

För inte så länge sedan noterade jag i en tidning uppgifter om att Stockholms län håller på att bli ett centrum för människohandel, vi politiker måste se till att störa denna verksamhet så mycket det går, så att det till slut försvinner.

Vad kan vi i Österåker göra? Vi kan gå ut och manifestera att vi vill att vår kommun skall vara fri från kriminalitet och det innebär bl.a. ett Österåker fritt också från prostitution och människohandel.


Ann-Christine Furustrand socialdemokrat och S-kvinna

http://www.tyckandeochtankar.blogspot.com/

Sidan uppdaterades senast: 2007-08-01 11:42