Alla ska kunna utbilda sig

 

Utbildning handlar om att öppna dörrar, att ge folk möjligheten att själv välja väg i livet.

Möjligheten att  få ett jobb som man kan försörja sig på och trivas med. Socialdemokratin har alltid arbetat för en skola för alla. Vi socialdemokrater vill att Sverige ska vara ett möjligheternas land. Alla, oavsett bakgrund, ska ha möjlighet att växa och ta sin del av ansvaret. Det gör Sverige starkt och solidariskt!

De närmaste åren lämnar de största ungdomskullarna sedan länge gymnasieskolan. Tiotusentals unga vuxna ska in i samhället – med höga krav, många nya idéer och stark vilja att förändra. Globaliseringen har format en generation av kunniga och välinformerade unga. Det är en fantastisk möjlighet för vårt land.

Men idag går utvecklingen åt fel håll. Fler och fler möter stängda dörrar. Klyftorna mellan människor ökar och statens finanser tar stryk – när skatten sänks på lånade pengar.

Alla ska ha en chans att utbilda sig.  Även om man inte har gått vidare direkt från gymnasieskolan till högskolan, man har kanske jobbat några år, ska man kunna vidareutbilda sig.  Möjligheten ska även finnas  att komplettera sina betyg på komvux för att lättare komma vidare i studielivat. Komvux fyller en viktig funktion för att alla möjligheten att studera det man vill.

 

Pelle

Sidan uppdaterades senast: 2010-06-14 08:34