Pressmeddelande

Kultur- och fritidsnämnden beslutade i dag att stoppa arbetet med konstgräsplanen på Ramdalens idrottsplats. Moderaterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet drev igenom ett stopp trots att det kommer att drabba föreningar som använder idrottsplatsen.

Vi socialdemokrater anser att det är mycket olyckligt. Vi ville se en fortsättning av det påbörjade arbetet, därför reserverade vi oss i nämnden.
Vi socialdemokrater har tillsammans med Moderaterna och Folkpartiet i nämnden varit eniga i satsningen på en konstgräsplan tillsammans med övriga satsningar på idrottsplatsen.

Moderaterna har alltid förespråkat ekonomisk återhållsamhet och varsamhet med kommunens pengar, utom i just denna fråga. Det har nu gått så långt att man till och med är beredda att gynna ett privat bolag (som inte finns) och att låta det gå ut över övriga föreningar.
Jag har strävat efter enighet i nämnden och varit glad över att vi kunnat uppnå en bred majoritet i frågan kring Ramdalens Idrottsplats. Jag förstår inte den plötsliga svängningen i frågan. En orsak kan vara att man i ledningen i Alliansen  insett att det finns en möjlighet att ge oss socialdemokrater en knäpp på näsan och vinna billiga och populistiska poäng, säger Inge Ståhlgren (S) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.


För mer information kontakta

Inge Ståhlgren
070-588 44 84

Sidan uppdaterades senast: 2009-03-31 10:19

Facebook

Socialdemokraterna i Oxelösund finns på Facebook. I vår grupp är du välkommen att ställa dina frågor och få svar från lokala politiker eller starta diskussionstrådar om saker du som väljare tycker är viktigt.