Första maj 2009


Första maj i Skara 2009Det var ett imponerande tåg med 210 deltagare som tågade med fanor och plakat genom Skara den 1 maj. Tåget gick till Olins Park och i spetsen, spelandes arbetarrörelsens traditionella sånger, gick Hällekis musikkår.

Det var en stark uppslutning från fackliga, politiska organisationer, yngre och äldre, män och kvinnor från framförallt Götene och Skara.

I parken hälsade Skara arbetarekommuns Ulla Hellberg drygt 300 personer välkomna. SSU:s ordförande i Skara, Emmelie Evaldsson, höll sedan ett tal om att bekämpa orättvisor som ofta drabbar ungdomar hårt.

Sedan hälsades Kommunals ordförande, Ylva Thörn välkommen. Hon höll ett inspirerande tal om hela politikområdet och pekade särskilt på vilka bakslag det solidariska välfärdssamhället drabbats av sedan dem moderatledda regeringen tillträdde.

Ylva Thörn avtackades av ordföranden för Socialdemokraterna i Götene, Peter Legendi, med en bok om Forshem och från Socialdemokraterna i Skara med en insättning på Anna Lindhs minnesfond på 1000 kr.

Olins restaurang bjöd sedan på kaffe, saft och bullar. Ute fanns det såväl fiskdamm som ansiktsmålning där det var många som ville såväl fiska som bli målade som tigrar och andra djur.

Här finns fler foton från Första maj-firandet 2009 >>

2009-05-01 18:12
Bli medlem


 

Läs mer

Trygghet genom livet - Handlingsprogram för 2007-2010

SkaraRosen

Läs tidigare nummer av vårt lokala partiorgan

Svar direkt!
Nyfiken på Sosserian?
Du behövs i kyrkovalet