Sälj inte ut trygghet och boende för äldre i Skara!


Jag blir väldigt upprörd av att läsa om att det kostar över 200.000 kronor för en lägenhet på Midgård för dig som är äldre och vill bo centralt med hiss i Skara. Och nu är det dags med ytterligare en lägenhet till högstbjudande.

Samtidigt smärtar det mig att höra berättas om äldre, ofta sjuka, som får vänta på ett äldreboende eller en äldreanpassad lägenhet. Utsatta och ofta hänvisade till anhörigas stöd och omvårdnad.

Jag är inte ensam om att undra hur borgerliga politiker tänker när man fortsätter att sälja ut den möjlighet till trygghet och centralt boende som finns på Midgård. Är det plånbokens storlek och inte de äldres behov som ska styra om man ska få någonstans att bo i Skara när man blir äldre och är i behov av stöd och hjälp?

Men jag blir också oroad över av att det verkar klia i fingrarna på moderaterna och deras borgerliga kamrater att få privatisera och sälja ut även i vårat Skara. Vad står på tur?

Kommer utförsäljningen av lägenheter vid Midgård att fortsätta med utförsäljning av hela äldreboende, centralt äldreanpassade punkthus och till och med att omfatta hela Skara Äldrehem?

Hoppas att ryktena inte stämmer och att moderaternas slagord - entreprenörskap - inte betyder utförsäljning av vår trygghet när vi blir äldre.

Fredrik Nordström
Socialdemokraterna i Skara

2008-01-16
Bli medlem


 

Läs mer

Trygghet genom livet - Handlingsprogram för 2007-2010

SkaraRosen

Läs tidigare nummer av vårt lokala partiorgan

Svar direkt!
Nyfiken på Sosserian?
Du behövs i kyrkovalet