8 Anncristin Svensson

Ann-Christine SvenssonStor betydelse har det för mig att det alltid finns bra skolor, fritidsgårdar, fritidsaktiviteter och kommunikationer till och från aktiviteterna. Vuxna såväl som barn behöver aktiviteter och kommunikation! Vuxna som ska ta sig till vårdcentral, affärer m.m. och äldre som ska ta sig till äldreboende för att hälsa på. En levande landsbygd är viktigt! Jag har en vision om ett bättre Skurup, Sverige och  värld, som alla kan leva gott i, ung som gammal, med fritids- och kulturintresse och oavsett om vi är anställda eller företagare. Demokratisk socialism krävs. Många fler måste intressera sig för samhälls-frågor. Alla skattefinansierade verksamheter ska drivas i egen regi utan riskkapitalbolag och riskkapitalister. Vi vinner valet!

Min familj är viktig, Krister, barn och deras hälft, som har sett till att jag blivit mormor och farmor till fyra underbara barnbarn. Vi köpte hus i Tånebro -83. Vi mantalsskrev oss i Skurup –94 och jag blev medlem i Rydsgårds S-förening. Uppdrag i Skurup; ledamot i KF, ers. i KS och i gymnasieutskottet, ledamot i Individ- och Omsorgsberedningen. Kassör i Rydsgårds S-förening och ers. i Skurups Arbetarekommun. Medlem i SKPF och PRO!

Hela mitt liv har kretsat kring politik. Från Unga Örnar till SSU Frihet i Lund. Efter småbarnsåren startade min politiska aktivitet. S-förening Väster, fullmäktigeledamot från -85 till –94. Gruppledare sista mandatperioden i biblioteksnämnden. Ledamot i kulturutskottet i Lunds Arbetarekommun och nämndeman – mellan åren 1984 –1993. Facket kallade och fackliga frågor intresserade mig, många fackliga ansvarsuppdrag från 1983, därefter v. ordf. och ordf. i styrelsen för Kommunal sekt. 14 1993-2008.

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-07 07:34