Våra kandidater till Riksdagen

 

 

Namn: Mikael Damberg

Ålder: 34 år

Yrke: Riksdagledamot

Bor: På min bardomsgata, Illerstigen i Berghamra. Här bor jag med min fru och två tjejer.

Vad gillar du att göra på fritiden? Umgås med familjen och vänner. Gillar att laga mat. Slappnar av bäst när jag fixar och donar på landet.

Vad är det bästa med Solna? Det är hemma för mig. Närheten till stan och samtidigt en underbar miljö och natur. I Bergshamra har vi både Brunnsviken, Edsviken och Ulriksdals slottspark. Underbar miljö för barn att växa upp i. Annars är det inte mycket som slår en skön eftermiddag på Råsunda fotbollsstadion.

Kan man göra något för Solna när man sitter i Riksdagen? Självklart. Jag bevakar och driver frågor som är viktiga för vanliga Solnabor. Mest jobbar jag med skolfrågor men har också lagt en rad motioner om till exempel att stalig mark i Stockholmsområdet måste utnyttjas för bostadsbyggande. Efter att Svensk kassaservice beslutade att stänga kontoret på Bergshamra torg stälde jag en fråga till biträdande finansministern om vilket ansvar bankerna borde ta gentemot sina kunder.

Du får gärna kontakta mig på 070-2287115 eller mikael.damberg@riksdagen.se

/Mikael

 

Namn: Maryam Yazdanfar

Ålder: 25 år

Yrke: Riksdagsledamot

Bor: På Hannebergsgatan vid Solna centrum. Här bor jag med min man och vår katt.

Vad gillar du att göra på fritiden? Jag gillar att läsa spännande böcker, sparka boll, måla väggar och skriva.

Vad är det bästa med Solna? Den totala blandningen av allt. Folk som är födda i runt om i hela världen, mossiga 1700-tals slott härliga höghusområden, motorvägarna, hästarna på Överjärva, närheten till stan och vågskvalpet vid Hagaparken. Alla dessa saker gör att man älskar Solna!

Kan man göra något för Solna när man sitter i Riksdagen? Javisst kan man det. Man kan arbeta för en framtidsinriktad, solidarisk och rättvis storstadspolitik.

Du får gärna kontakta mig på 070-2333165 eller maryam.yazdanfar@riksdagen.se

/Maryam

 

 

Namn: Georgios Kontorinis

Ålder: 37 år

Yrke: Ombudsman IF/Metall

Bor: Född i Grekland och bor i Hagalund sedan 1992

Vad gillar du att göra på fritiden? Jag insåg ganska tidigt att det viktigaste av allt på fritiden är att umgås med familjen. Jag älskar resor och äventyr, att grilla ute med vänner och släktingar i den vackra naturen, idrotten med basket och fotboll i spetsen men även kampsport och skytte ligger nära hjärtat.

Vad är det bästa med Solna? I Solna finns Sveriges svar på Hollywood - Filmstaden, nationalarenan Råsundastadion, Solnas strandväg med Karlbergs slott och Pampas, det världsberömda Karolinska Institutet. Man får inte glömma mångfaldens och kontrasternas Hagalund samt rekreationsområdet vid Hagaparken. Listan kan göras lång! Solna ligger nära till Arlanda och Bromma flyggplats, nära till stora affärscentra och nära till stan.

Kan man göra något för Solna när man sitter i Riksdagen? Självklart, en riksdagsledamots arbete kan hjälpa till att skapa en trygg framtid för familjer och barn i Solna, satsningar inom arbetsmarknad och arbetslivet för medlemmar inom fackföreningar samt stödja föreningslivets fantastiska insatser. Staten utgör tillsammans med kommunerna och landstingen den offentliga sektorn, som har hand om sådant som sjukvård, förskolor, utbildning, försvar och polis. Av statsbudgeten framgår hur mycket resurser som läggs på de områden som staten ansvarar och där kan riksdagsledamöterna påverka.

Du får gärna kontakta mig på 070-6921818 eller kontorinis@blakulla.net

/Georgios

 

Namn: Björn von Sydow

Ålder: 60 år

Yrke: Riksdagens Talman

Bor: Infanterigatan 1 i Huvudsta

Vad gillar du att göra på fritiden? 

Rida, läsa, Järnvägshobby

Vad är det bästa med Solna?

Förortskänslan

Kan man göra något för Solna i Riksdagen?

Ja, det kan man, men inte om man som jag är talman - då ska man vara "neutral" när det gäller allt som debatteras och beslutas av riksdagen.