Opinionsläget i Solna svänger

Stor ledning för rödgröna i Solna. I Novus opinions- undersökning har oppositionspartierna i Solna ett försprång på 6,7 procent. Moderaterna tappar 7,2 procent.

Moderaterna har haft stark majoritet i Solna sedan 1998, men har nu som enskilt parti tappat 7,2 procent sedan förra valet. Undersökningen visar också att 51 procent tycker att skattepengar har slösats bort i bygget och driften av Friends Arena.

Undersökningen visar att skolan är den absolut viktigaste frågan för medborgarna i Solna, 44 procent tycker att utvecklingen av skolan går åt fel håll. I Solna vill 55 procent av invånarna att det ska finnas en kommunal skola i varje stadsdel.

- Moderaternas politik har drabbat stadens välfärd. Solnas elever måste ges högsta prioritet, det är så vi lägger grunden för en skola som utvecklar alla, säger Arne Öberg (S) oppositionsråd i Solna.

66 procent vill inte att staden bygger hus vid Råstajön och 61 procent tycker att en grönare stad, närhet till grönska och grönska på hus är viktigt för livskvalitén.

Undersökningen genomfördes av Novus, på uppdrag av Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Solna, den 27 januari – 3 februari 2014. 1000 solnabor besvarade frågan Hur skulle du rösta om det vore kommunalval idag?

 

Sidan uppdaterades senast: 2014-03-28 10:26