Chefen på Jordbro vårdcentral slutar i protest

 

Verksamhetschefen för Jordbro vårdcentral, Annika Karlsson, har sagt upp sig i protest mot de kraftiga omfördelningarna av resurser som sker inom ramen för den borgerliga landstingsledningens beslut om Vårdval Stockholm Hon anser att det är extremt svårt att få ihop verksamheten i bland annat Jordbro.

- De som bor i Jordbro och Haninge tillhör de som förlorar allra mest på Vårdval Stockholm och det är beklagligt att den moderatstyrda kommunledningen är så passiv säger oppositionsrådet Robert Noord (s).

Vårdval Stockholm går ut på att resurserna omfördelas så att de som har flest personer listade på sin vårdcentral får mest pengar. Detta gör exempelvis att vårdcentralerna på Stureplan får sex miljoner mer medan vårdcentralerna i Västerhaninge och Jordbro får nio miljoner mindre. Även fast till exempel vårdcentralen i Jordbro har kvar samma antal patienter så får de mindre pengar. Dessutom har den extra socioekonomiska ersättningen tagits bort.

Hittills har fyra verksamhetschefer i Stockholms ytterområden sagt upp sig i protest. Kommenterarna från den moderatstyrda landstingsledningen upprör socialdemokraterna. Landstingsrådet Birgitta Rydberg (fp) säger ”Om de fick fler att välja deras mottagningar skulle resultaten se annorlunda ut”.

- Man undrar ju vilken verklighet den borgerliga landstingsledningen lever i säger Robert Noord (s). Hur många fler ska behöva säga upp sig innan de börjar lyssna på dem som jobbar närmast medborgarna fortsätter Noord. Rydberg borde fråga sig varför intresset är som störst att bilda eget i Stockholms innerstad och minst intresse där behoven är som allra störts säger Noord. Detta misslyckande faller tung på den borgerliga landstingsledningen och den tysta moderatstyrda kommunledningen avslutar Noord.

2008-02-26 15:47
 
Youtube
Videon kan för närvarande inte laddas