Ställ oss mot väggen - ofta!

 

D

et är inte bara som några säger. Det är ett problem att avståndet mellan beslutsfattare och medborgare blivit allt större. Under lång tid har kommunledningen i Tyresö isolerat sig i kommunhuset.

 

Vi vill bryta den utvecklingen. Därför har socialdemokratiska politiker inte bara gjort snabba visiter utan också praktiserat hela veckor i verksamheter. Det tänker vi fortsätta med även när vi är i majoritet.

 

Vi vill införa en lyssnargaranti som innebär att när någon önskar en politisk medverkan på samrådsmöten, föräldramöten eller opinionsmöten ska vi komma.

En socialdemokratisk kommunstyrelseordförande kommer träffa pensionärs- och handikapporganisationerna samt föreningsrådet regelbundet.

Vi arrangerar fokusgrupper inom skolans område för att få bättre feedback på de reformer vi gör inom det området.

Våra viktigaste och mest tydliga vallöften formuleras som ett kontrakt som vi skriver under tillsammans med de medborgare som vill ha skriftligt på vad vi lovat.

 

Under alltför lång tid har politiken i Tyresö präglats av en uppdelning mellan blocken. Vi socialdemokrater tror att Tyresö är för litet för att bråka om viktiga framtidsfrågor. Därför strävar vi efter breda överenskommelser.

Även om vi strävar efter att bilda majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet tänker vi göra vårt yttersta för att komma överens över blockgränsen. Tyresö skulle må bra av en sådan ordning.

 

Vi kommer med andra ord;

  • Att lyssna mer genom föreningsträffar, fokusgrupper, en lyssnargaranti, ett kontrakt med medborgare samt praktikveckor i den kommunala verksamheten.
  • Sträva efter breda överenskommelser i politiken i Tyresö.

 

 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2010-04-12 10:32