Vi ska stå upp för Tyresös intressen

  

S

L satsar 230 miljoner på en spårväg mellan Sergels torg och Norrmalmstorg samtidigt som många Tyresöbor får leva farligt när sittplatserna på bussen tagit slut. 

Polisen har stängt igen sin station om du som medborgare vill göra en anmälan. Stockholm stad lägger en högljudd kross på vår kommungräns för att slippa ljudet själv.

 

Det är bara några exempel där Tyresös nuvarande kommunledning inte klarat att stå upp för Tyresös intressen. Vi kommer inte att fortsätta låta Tyresö bli blåst.

 

Ska Tyresö utvecklas som en attraktiv boendekommun krävs det ett kunnigt ledarskap. Våra ordförandekandidater till kommunstyrelse och de olika nämnderna ska ha stor erfarenhet och kunskap inom sina områden. Det är en stor skillnad mot nuvarande kommunledning. Jämför gärna person för person.

 

Därför ska vi;

  • Slåss för Tyresös intressen. Statliga myndigheter ska ge Tyresöborna service. Stockholm stad ska sluta se Tyresö som sin bakgård. SL ska öka turtätheten. Landstinget ska öka servicen utanför kontorstid – det ska finnas en kvällsöppen vårdcentral/närakut i Tyresö. Återvinningsindustrin ska veta att vi inte är nöjda med hur de sköter återvinningsstationerna.
  • Använda våra nätverk flitigt för att värna Tyresös intressen. Om det inte räcker ska vi inte rädas att offentligt kritisera de som hindrar Tyresöbornas intressen. Även om det är våra egna partivänner i regering, Stockholm eller landstinget.
  • Tillsätta ordföranden som kan sina sakområden. Vår kandidat till Barn och utbildningsnämnden har egna erfarenheter från Tyresös skolor i närtid och akademisk examen. Vår ordförandekandidat till Socialnämnden jobbar, och har jobbat, professionellt med äldrefrågor och handikappfrågor. Vår ordförandekandidat till Kultur- och fritidsnämnden är aktiv idrottsförälder och föreningsaktiv. I Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden har vår ordförandekandidat jobbat i fackliga organisationer och kan arbetsmarknaden. Vår ordförandekandidat i Tyresö bostäder ska veta hur det är att bo i hyresrätt. Vår kommunstyrelseordförande ska ha erfarenhet av att leda organisationer och ett starkt nätverk i rikspolitik, Stockholm stad och landstinget.
Sidan uppdaterades senast: 2010-04-12 10:34