Sommarjobb åt alla

(S) föreslår sommarjobb till alla ungdomar!

Socialdemokraterna i Tyresö har lagt fram förslag om att alla 16- och 17-åringar som söker sommarjobb ska få det. Förebilden för detta är en framgångsrik modell som används i Nynärhamn och Sunbyberg.

- Det är viktigt med erfarenheter från arbetslivet för att våra ungdomar ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. I takt med att arbetslösheten bland ungdomar ökar även i Tyresö så föreslår vi sommarjobb åt alla mellan 16 och 17 år, säger oppositionsrådet Anita Mattsson.

Sommarjobb åt alla mellan 16 och 17 år kan realiseras genom ett samarbete mellan kommunen, Tyresö bostäder och näringslivet. Detta är en modell som används framgångsrikt i Nynäshamn och Sundbyberg.

Socialdemokraterna i Tyresö har även föreslagit i sitt budgetalternativ att ungdomarna ska få behålla lönen även om familjen har försörjningsstöd. Som det ser ut idag minskas försörjningsstödet till familjen med lika mycket som ungdomen tjänar.

- Det är helt orimliga konsekvenser. Den som sommarjobbar ska självklart ha lön även om familjen har det knapert, säger Anita Mattsson.

 

De socialdemokratiskt styrda kommunerna satsar mer på sommarjobb än andra kommuner enligt en undersökning som är gjord av SvD. Läs artikeln på SVD.se

 

Sidan uppdaterades senast: 2012-06-20 10:47