Ställ oss mot väggen

Det är ett problem att avståndet mellan beslutsfattare och medborgare blivit allt större. Under lång tid har kommunledningen i Tyresö isolerat sig i kommunhuset.

Vi vill bryta den utvecklingen. Därför har socialdemokratiska politiker inte bara gjort snabba visiter utan också praktiserat hela veckor i verksamheter. Det tänker vi fortsätta med även när vi är i majoritet.

Vi vill införa en lyssnargaranti, som innebär att när någon önskar en politisk medverkan på samrådsmöten, föräldramöten eller opinionsmöten ska vi komma. Vi arrangerar fokusgrupper exempelvis inom skolans område för att få bättre feedback på de reformer vi gör inom det området.

Våra viktigaste och mest tydliga vallöften formuleras som ett kontrakt, som vi skriver under tillsammans med de medborgare som vill ha skriftligt på vad vi lovat.

Under alltför lång tid har politiken i Tyresö präglats av en uppdelning mellan blocken. Vi socialdemokrater tror att Tyresö är för litet för att bråka om viktiga framtidsfrågor. Därför strävar vi efter breda överenskommelser.

 

Vi kommer med andra ord;

  • Att lyssna mer genom föreningsträffar, fokusgrupper, en lyssnargaranti, ett kontrakt med medborgare samt praktikveckor i den kommunala verksamheten.
  • Sträva efter breda överenskommelser i politiken i Tyresö.
Sidan uppdaterades senast: 2014-08-14 14:26