Nomineringar av nämndemän

 

Hösten 2015 görs ett nytt val av nämndemän som då utses för en period på 4 år (fr o m 1 januari 2016 t  o m 31 december 2019) Sista dag för nominering är 31 augusti 2015.

Nomineringar sker då till följande:

Tingsrätten i Umeå
Hovrätten i Övre Norrland
Förvaltningsrätten i Umeå
Kammarätten Sundsvall

Det är de Socialdemokratiska föreningarna som nominerar till nämndemannauppdrag som slutligen efter beredning av valberedningen fastställs på arbetarekommunens representantskap den 21 september, därefter utses nämndemän/kvinnor i Umeå tingsrätt av kommunfullmäktige 26 oktober 2015.

Nomineringar till Hovrätten, Förvaltningsrätten och Kammarrätten fastställs av partidistriktets styrelse den 9 oktober och nämndemännen utses på Landstingsfullmäktige 3-4 november 2015.

Om du som medlem är intresserad av att nomineras till nämndemannauppdrag måste du ta kontakt med din s-förening, kontaktuppgifter till s-föreningar hittar du här.

Har du frågor kring kontaktuppgifter till din s-förening kontakta expeditionen 090-156595 eller e-post expen@umesosse.se

OBS! Du som redan är nämndeman måste också anmäla ditt intresse för att nomineras till denna omgång.  
                                                                                                                               
På domstolsverkets hemsida  www.blinämndeman.se finns detaljerad information om uppdraget, om villkor samt krav och regler för nämndemän.

 

 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2015-08-13 13:32