76 000 personer riskerar utförsäkring

 

Nej Jörgen Andersson , Jag blåser inte ut dimridåer eller avleder fokus men du försöker så gott det går. Men tyvärr för dig så ska du inte lyckas denna gång heller. Men jag förstår dig. Vem kan försvara de dåliga beslut som den borgerliga regeringen har tagit. Vad jag gjort är att sätta fokus på några beslut som regeringen och den borgerliga majoriteten tagit. Jag har pekat på att 30 000 personer riskerade att förlora sin ersättning från försäkringskassan.

 

Detta gjorde jag den 29 nov. Sedan dess så har det kommit nya uppgifter från försäkringskassan. Nu har siffran stigit till 76 000 personer som riskerar att förlora sin ersättning. Av dem så är det enligt uppgift från försäkringskassan i Kalmar län cirka 2 000 personer som bor i vårt län. Som jag skrev i min insändare. Antalet personer som p g a regelförändringarna riskerar att förlora sin ersättning kommer hela tiden att växa.

 

Vilken kommentar har då Jörgen Andersson (M) till detta faktum? Jo han pratar om överutnyttjande av systemet. Där kan man prata om dimridåer och ett försök till att avleda fokus. Nej, Jörgen Andersson (M) . Ta ut huvudet ur den mörkblåa busken och kontakta någon av de som är sjuka och diskutera deras situation. Dom finns även i vår kommun så du behöver inte åka så långt.

 

Sen vill jag avsluta denna insändare med att säga följande: Vill man hjälpa de som är sjuka till att bli friska och komma i arbete igen så går det att göra utan att de ska bli utan ersättning från
försäkringskassan. Det gjorde vi under våra år med en socialdemokratisk regering.

Krister Örnfjäder
Riksdagsledamot (S)

Sidan uppdaterades senast: 2009-01-17 18:42