Använd fakta, Maud Olofsson!

 

Det blir allt tydligare att centerledaren Maud Olofsson inte tycker det är så viktigt med fakta. Hon slänger fram argument och påståenden som vid en närmare granskning inte håller måttet. Maud Olofsson är vice statsminister, man ska faktiskt kunna förvänta sig lite mer från en person på den positionen.

 

Maud Olofsson påstod för ett tag sedan att oppositionen har fel om hur budgetreglerna fungerar. Detta har även använts av andra borgerliga företrädare lokalt och regionalt.
 Enligt en rapport från finansutskottet är det inte sant. Oppositionen behöver inte agera så som Maud Olofsson påstod. Per Molander, före detta chef på finansdepartementet bekräftade också att Olofssons påståenden inte är sanna.
Dessutom så föreslog Maud Olofsson själv ett annat budgettak när hon var i opposition så kritiken klingar mycket falskt.

Inte nog med det. Sen visar det sig att Maud Olofssons regeringskollegor i opposition agerat på det sätt som Maud Olofsson kritiserat. När det då visade sig att moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna också hade agerat fel enligt centerledarens egen uppfattning om hur saker och ting ska fungera så blev det märkligt tyst från Maud Olofssons håll.

 

Hittills har inte vice statsministern sagt flasklock om hennes ologiska kullerbyttor. Far hon medvetet med osanning, eller var hon slarvig? Detta är en berättigad fråga.

Vi kommer ihåg att Maud Olofsson anklagade en av sina egna utredare för att vara socialdemokrat innan hon sparkade honom. Problemet vara bara att hon sparkade fel person, hon hade blandat ihop namnen. Den gången skylldes det på slarv. Vad är ursäkten nu?

 

Om inte Maud Olofsson vill svara kanske Anders Åkesson (c) kan förklara hur det ligger till.

 

Krister Örnfjäder

Riksdagsledamot (s)

 

Sidan uppdaterades senast: 2008-11-09 08:35