Fakta kvarstår, Åkesson.

Vilket är värst ? En person som saknar information eller en som inte vill ta till sig den information som han har tillgång till.

 

För mig är det värst med den sistnämnda.

 

Riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) har hamnat i den kategorien. Han vill inte veta hur systemet med budgettak fungerar i Riksdagen. Skälet till det är om han läser informationen som finns så får han reda på att han har fel. Hellre så vidhåller han de tokigheter som hans partiledare först uttryckte.

 

Vad är det då som i fel i Anders Åkessons argumentation. Jo, fakta kvarstår : Han vill inte veta att budgetbeslutet i Riksdagen binder bara regeringen som lagt förslaget. Detta var och är signalen ut till omvärlden för att skapa förtroende. Inte Riksdagen eller oppositionen. De har rätt att lägga sina egna förslag.

 

När vi Socialdemokrater lägger vårt eget förslag så tar vi ansvar för det. Det är fullt finansierat till sista kronan. Att vi sen har en högre ram än de borgerliga för att vi prioriterar insatser för t ex arbetslösa och mer pengar till infrastruktur, istället för skattesänkningar ändrar inte detta faktum. Snarare tvärtom. Vi tycker att det är en bättre politik i dessa dagar. Att försöka få det till att jag älskar högre skatter avslöjar bara Anders Åkessons brist på argument.

 

Jag älskar inte skatter. Däremot så inser jag vilken nytta medborgarna i Sverige kan ha av våra gemensamt inbetalda skatter. De ger nämligen en möjlighet att göra saker som är bra, även för och till dem som inte har så höga inkomster. Som ex. kan nämnas utbildning, sjukvård, barnomsorg m.m m.m. Anders Åkesson (C) vill tydligen att var och en ska klara sig själv.

 

Dålig ekonomi var en av orsakerna till 90-talskrisen säger Anders Åkesson.
Jo, tack. Jag var med. Det tog 6 år att reda upp det. Det tog ytterliggare tre år innan vi kunde vara mer offensiva i våra satsningar. Det hade den borgerliga alliansregeringen nytta av under sina första två år i regeringställning. Nu efter två år ska resultaten av den borgerliga regeringens styre märkas sa finansminister Anders Borg (M).

Frågan är : Kommer de att ännu en gång fördjupa krisen med orättvisa beslut och dåligt underbyggda förslag som de gjorde i början av 90-talet.
Ska jag dömma av Anders Åkessons (C) inlägg i denna fråga så blir svaret :JA.
Den som inte vill ta till sig av tillgänglig information har ett dåligt beslutsunderlag.

Krister Örnfjäder (S)

Sidan uppdaterades senast: 2008-12-04 17:32