Fungerande/icke fungerande sjukresor genom KLT?

Fungerande/icke fungerande sjukresor genom KLT?
 
En person, 80+, beställer i laga ordning sjukresa för läkarbesök. I vanliga fall kör personen egen bil, men blivit avrådd av läkare i det aktuella fallet. Dagen före resan rings beställaren upp av en chaufför som meddelar att beställningen ej kan genomföras.

Beställaren uppmanar denne chaufför att kontakta Beställarcentralen i Högsby, vilket sker. Beställaren rings då upp av någon på Beställarcentralen i Högsby som frågar om beställaren kan skjutsas privat. Undertecknad ställer upp, väntar under läkarbesöket, provtagning och apoteksbesök på vårdcentralen.

Döm om min förvåning då en chaufför kommit för att hämta denne person som ej kunde beviljas resa till läkaren, men att hämtas för hemtransport gick bra. Hemresan gjordes tillsammans och av den privatperson som skjutsade till läkaren. En resa på fyra mil.

Logiken efterlyses! Var hade logiken funnits att skjutsa dit men ej vänta tills hemfärd?

Uppmaning till Beställningscentralen! Spara in på felbeställda resor, det gynnar de som har behov som kan lösas och chaufförer som får ägna sig åt verkliga behov. Skärpning Beställningscentralen! Inga kostnader skall gå till passagerarlösa turer i fortsättningen!!!!

Med vänlig hälsning och hopp om bättring

Else-Marie Persson

 

Sidan uppdaterades senast: 2008-04-14 22:38