Robin Hood behövs mer än någonsin

Vi är många som ser fram emot att fira jul och allt vad det innebär tillsammans med våra nära och kära. Tyvärr så är det fler och fler människor som inte alls ser fram emot denna högtid, utan det skapas ännu mer ångest för hur det ska klaras av att ställa mat på bordet och hur man ska kunna ha råd att köpa julklappar. En del tycker kanske att detta är en överdriven beskrivning av verkligheten. Men faktum är, att i samband med att många kommuner rapporterar om lavinartade ökningar av socialbidragen, så berättar även bl.a. Frälsningsarmén att man har sett en mångdubbling av besöken till deras ”soppkök”.

 

Sorgligt nog så kan man dra tydliga kopplingar till den moderatledda regeringens fördelningspolitik. Den omvända Robin Hood politik som regeringen driver lämnar sina klara spår och de spåren kan man på ett enkelt sätt beskriva som ökade klyftor i samhället.

 

Ökade klyftor mellan de som har mycket och de som har lite, ökade klyftor mellan de som har jobb och de som är arbetslösa och ökade klyftor mellan de som är friska och de som är sjuka.

 

Därför måste vi till nästa år ha en regering som har som sitt absoluta mål att minska klyftorna i samhället och som är beredda att använda våra gemensamma resurser till att jämna ut orättvisorna i samhället.

 

Så glöm inte bort att titta på Kalle Anka i jul och i synnerhet på Robin Hood.

 

 

Dan Nilsson

Sidan uppdaterades senast: 2009-12-04 10:51