Sparar på barnen inte på vägarna.

 

 

Under flera år har Västerviks kommun haft en olycksfallsförsäkring för våra barn i skola och förskola. Denna försäkring har även gällt tiden som barnen inte tillbringar i skolan.

 

Det är nu dags att teckna ett nytt försäkringsavtal och då väljer den borgerliga majoriteten i Västervik inkl. VDM att teckna en försäkring som bara gäller under skoltid. Detta för att göra en besparing på några hundra tusen.

 

Detta kommer att innebära att en del av våra barn/ungdomar kommer att vara utan en olycksfallsförsäkring på fritiden. Under de närmaste åren kommer det att innebära att några av våra barn kommer att råka ut för olyckor och stå utan försäkringsskydd.

 

Jag trodde och hoppades att vi i Västerviks kommun såg till barnens bästa när vi fattar beslut, men så är tydligen inte fallet.

 

För någon vecka sedan var det uppe ett ärende i kommunfullmäktige som gällde kommunala bidrag till enskilda vägar. Där var förslaget från Tekniska nämnden att man skulle göra besparingar på det kommunala bidraget. Detta som ett uppdrag att göra besparingar inom verksamheten enligt buslut i KF.

Då var det ett stort intresse ( egenintresse) från den borgerliga majoriteten att inte göra några besparingar på vägarna.

 

Med andra ord tycker den borgerliga majoriteten inkl. VDM att det är bättre att spara på våra barn än på enskilda vägar. Jag vet inte om det är någon ideologisk fråga men det visar ändå på skillnader mellan den borgerliga majoriteten och Socialdemokraterna.

 

 

Gunnar Jansson

Ordf. Soc.dem. Västervik

Sidan uppdaterades senast: 2009-12-04 07:18