Årets majblomma - krönika publicerad i Växjöbladet Kronobergaren.

Idag har jag köpt årets majblomma.

Jag gjorde det i fullständig förvissning om att mitt lilla bidrag behövs, samtidigt som min ilska över detta var precis lika stor.

 

Det förs en slarvig debatt om fattigdomen i Sverige, fattigdomen som allra mest påverkar barnen.

Somliga debattörer säger att det handlar om att föräldrar och barn är bortskämda, och att de beskriver sig som fattiga om de inte har råd att åka till Thailand på semester eller köpa den nyaste iPhone-modellen.

Inget kan vara mer fel.

Dessutom är det omänskligt och djupt kränkande mot dem det handlar om.

 

När du har köpt dina majblommor- gå gärna in på organisationen Majblommans hemsida och läs deras beskrivningar av barnfattigdomen i Sverige 2012.

De pengar man får in på majblommeförsäljningen blir nämligen bidrag till behövande barn. Du kan läsa exempel  på ansökningar på hemsidan och du kan läsa organisationens förslag till åtgärder.

 

Ansökningarna handlar absolut inte om Thailandsresor, de handlar om en ny säng eftersom den gamla har gått sönder, glasögon, vinterkläder, bidrag till sommarkollo, julklappar och mat...

 

Jag gjorde nyligen ett annat, mycket större inköp... En kaffemaskin. Men jag kan lova att smaken av det tjusiga nespressokaffet blev ovanligt besk efter den här läsningen.

När jag såg jobbskatteavdraget i siffror på min deklaration ville jag skrika så det skulle höras ända till Stockholm " Det räcker nu - jag vill inte ha mer!".

 

Idag köpte jag en majblomma.

Jag köpte också "Situation Stockholm" till förmån för hemlösa i vår huvudstad.

Snart är det första maj 2012 ( inte 1912), då demonstrerar jag mot orättvisor och för solidaritet, det behövs mer än någonsin!

 

Charlotta Svanberg

Sidan uppdaterades senast: 2012-05-09 10:42