Schema vecka 12

Helgen har gått i förkylningens tecken, inte alls speciellt upplyftande och jag hoppas snart vara återställd.

Måndagen den 19e börjar med kommunalrådsmöte. Vi ska bland annat prata Integrationsfrågor, vilket är välkommet. Jag anar att det har koppling till de somaliska barn som snart kommer hit för att återförenas med sina föräldrar här i Växjö. Efter det mötet ska jag försöka (dvs. om jag hinner) ta mig till ett pågående möte med Kommunals bussektion för att fortsätta att diskutera busschaufförernas arbetsvillkor. Resten av dagen är lugn och kan ägnas åt att förbereda tisdagens Kommunfullmäktigemöte.

Tisdagen. Frukostmöte med partiet och därefter KSAU och på eftermiddagen KF. Listan är inte lång, men vi har en hel del viktiga ärenden att diskutera. Jag kommer att få svar på en interpellation från ordföranden i Skol-och Barnomsorgsnämnden, på hur han ser på situationen i skolan och vad han vill göra åt dem. Det är fullkomligt ohållbart att resultaten sjunker och att Växjö - som länge berömt sig vara en skolstad – ligger under rikssnittet när det gäller resultat. Krafttag – NU!

Onsdagen innehåller företagsbesök på Aga Gas, möte angående ”Social design i Lammhult” och deltagande på Centrums s-förening.

Torsdagen och fredagen ägnas åt kommunens bokslut. Sammanfattningsvis kan man säga att det är mycket som är bra med Växjö, men resultaten i skolan sjunker, koldioxidutsläppen ökar, antalet hushåll med ekonomiskt bistånd ökar mm mm. Jag vill inte låta som en gnällspik, men det står solklart för mig att kommunen inte klarar stora och viktiga delar av sina kärnuppgifter på ett tillfredsställande sätt. Och den sittande majoriteten säger bara att de är nöjda. Man blir så trött. På fredagen hinns också ett möte med lärarfacken med, naturligtvis för att diskutera läget i våra skolor.

Lördagen ägnas åt Distriktsårskonferens i Alvesta.

 

Lotta

Sidan uppdaterades senast: 2012-03-19 08:36