Schema vecka 3 och 4

Först och främst vill jag säga god fortsättning på det nya året, och sedan vill jag be om ursäkt för mycket dålig uppdatering. Jag lovar bot och bättring.

Vardagen är här med alla sina utmaningar och möjligheter. I Växjö kommun kan vi redan nu se att några av våra nämnder kommer att få mycket svårt att hålla budgeten för 2013, och tittar man på de ekonomiska prognoserna för de närmsta åren ser det inte alls bra ut. I det läget väljer kommunstyrelsens ordförande att anklaga socialdemokraterna för ansvarslöshet med ekonomin. Jag kan bara konstatera att det inte är vi som har lagt ett budgetförslag som redan från dag ett faktiskt kalkylerar med underskott. Vårt budgetförslag var balanserat! För Bo Frank finns det tre ”S” som han gärna skyller sina politiska tillkortakommanden på – socialdemokraterna, somalierna och staten. Staten kan man förvisso ha synpunkter på, men det är ju Franks egna kollegor som styr även på riksnivå så där har han väl alla möjligheter att påverka!

Jaja, livet fortsätter som vanligt trots mörka orosmoln.

Den här veckan med sedvanlig kommunalrådsöverläggning, möte med partiombudsmännen, möte med kommunens nya revisor, styrelsemöte för Socialdemokraterna i Växjö, partifrukost, kommunstyrelsens arbetsutskott och möte om Arenastaden. Ett par dagar tillbringas i Stockholm uppe på SKL. Lönerörelsen är igång igen och för Förhandlingsdelegationen finns det många frågor att ta tag i. S-gruppen i delegationen har dessutom skapat ett socialdemokratiskt arbetsgivarnätverk som börjar ta sin form. Som förtroendevalda har vi ett stort arbetsgivaransvar, som vi måste förvalta på ett bättre sätt. Det är en synnerligen politisk fråga!

Förutom detta ska jag hinna klippa mig och tvätta, stryka och packa resväskan. Det bär nämligen av till Sydafrika på Lördag! Växjö kommun har tillsammans med Landstinget Kronoberg och Regionförbundet haft ett antal projekt tillsammans med Potchefstrom. De har rört allt från ekonomi till jämställdhet. Just nu pågår till exempel ett projekt inom sjukvården, där man i Sydafrika är mycket bättre än vi på att förhindra infektioner i samband med operativa ingrepp. Det är således projekt som gör att båda sidor lär sig mycket. Jag ingår i den politiska styrgrupp (Monitoring committe), som måste finnas i koppling till alla projekt som finansieras via SIDA. Därför åker jag på lördag och blir borta en vecka. Ser fram emot en intensiv och spännande vecka. Jag återkommer med en särskild rapport!

På det här sättet missar jag kommunfullmäktiges sammanträde i januari månad, men jag vet att våra ledamöter är taggade att sätta igång det politiska året 2013 även i Växjö kommunfullmäktige. Det finns många frågor att debattera! Lyssna gärna, följ på Öppna kanalen eller besök på plats.

/Lotta

Sidan uppdaterades senast: 2013-01-18 08:40