Moderaterna vill försämra biståndet

 

Borgarna splittrade om biståndet

Den borgerliga alliansen spricker på biståndsområdet. Moderaterna vill satsa nära 7,7 miljarder kronor mindre än socialdemokraterna på biståndet nästa år och 8,6 miljarder mindre år 2008. De övriga allianspartierna vill tvärtom precis som regeringen öka biståndet.

- Splittringen kan inte bli tydligare. Moderaterna vill föra samma politik ute i världen som här hemma - ta från de fattiga och ge till de rika. Som största parti i alliansen är jag rädd att det är deras politik som skulle styra vid en eventuell valseger, säger biståndsminister Carin Jämtin.

- Moderaterna finansierar sina skattesänkningar på med att skära bort nästan en fjärdedel av biståndet, fortsätter Carin Jämtin. Biståndet presenteras dessutom under rubriken "besparingar"!

- Vi har gång på gång försökt få besked om vad som ska skäras ned, men Reinfeldt mörkar. Är det kampen mot hiv/aids som ska nedprioriteras? Eller är det från katastrofhjälpen pengarna ska tas? Väljarna har rätt att få veta!

- Internationellt ökar biståndet och kampen mot fattigdomen. Tyskland, Frankrike, Storbritannien och även USA, höjer sitt bistånd. Med de moderata nedskärningarna på biståndet skulle Sveriges röst i världen försvagas, avslutar Carin Jämtin.

Vilhelminas banner

Vi tog över!