Utförsäljning

Folkpartiet vill öka högeralliansens utförsäljning av statliga företag

För ett par månader sedan presenterade högeralliansen en gemensam lista med massutförsäljningar av statliga företag motsvarande minst 50 miljarder per år de kommande tre åren. De 150 miljarder kronorna skulle användas för att betala av på statsskulden.

– Den massiva utförsäljningen skulle innebära stora intäktsförluster för viktiga välfärdsområden. Intäkterna från de statliga bolagen motsvarade exempelvis mer än hela barnbidraget under förra året, säger näringsminister Thomas Östros.

– Utförsäljningen av SBAB kommer dessutom att leda till sämre konkurrens på lånemarknaden och bidra till höjda bolåneräntor.

– Nu ökar folkpartiet på utförsäljningslistan till 200 miljarder kronor och öppnar för att utförsäljningen ska finansiera löpande utgifter. Folkpartiet vill sälja ut mer och konsumera pengarna. Mina tidigare farhågor om högeralliansens massutförsäljning har därmed återigen besannats.

– Min uppmaning till högeralliansen är därför att tala klarspråk om hur stor del av svenska folkets egendom som ska säljas och användas för konsumtion. Finns det fler statliga bolag på högeralliansens utförsäljningslista?

Sidan uppdaterades senast: 2006-08-09 14:02

Vilhelminas banner

Vi tog över!