Framtidskontrakt för Halmstad

Socialdemokraternas framtidskontrakt för Halmstad är våra prioriteringar för åren 2014-2018. Vi har en politik som är framtidsinriktad och tar ansvar för hela Halmstad. I den här filmen lyfter vi våra viktigaste prioriteringar i Framtidskontraktet.

  • Alla unga i Halmstad ska ha sysselsättning. Ungdomsarbetslösheten i Halmstad är högre än i resten av Sverige. Vår ambition är att alla unga ska ha ett jobb, praktik eller utbildning att gå till istället för att vara beroende av socialbidrag.
  • Skolan ska lyftas. Vi vill garantera mindre skolklasser och anställa fler lärare. För mer kunskap istället för fortsatta neddragningar inom skolan.
  • Investeringar i välfärden och äldreomsorgen.  Halmstads äldre ska få den goda välfärd, vård och omsorg de förtjänar.  Därför kommer vi prioritera investeringar i välfärden framför privatiseringar och vinstjakt.
  • Alla ska kunna åka buss för 1000 kr/år. Vi vill införa ett 1000-kr-kort där du kan åka buss hur mycket som helst, var som helst i Halmstad, för 1000 kr per år. Det är bra för miljön och plånboken.
Sidan uppdaterades senast: 2014-03-10 12:49