Kunskap – Frihet – Framtid

1 maj är för många årets viktigaste dag, arbetarrörelsens högtidsdag. Den enda dagen på året som är tillägnad det arbetande folket och både Halmstad- och Oskarströmsborna visade verkligen på engagemang i år när temat var Kunskap, Frihet och Framtid.

 

I Halmstad slöt socialdemokrater från hela kommunen och grannkommunen Laholm upp i Norre Katts park för att visa sitt engagemang och för att demonstrera för mer kunskap, mer frihet och en bättre framtid för alla. Över 600 personer samlades denna molniga lördag ett mellanvalsår, vilket var glädjande många.
Det fanns mycket att se och göra i parken denna dag. Inte minst för barnen då det fanns både hoppborg och korv med bröd som lockade.

SSU Halmstads ordförande Selma Haskovic var en av årets talare. Hon tog upp ungdomsarbetslösheten och bostadsbristen och yrkade på vikten av gratis kollektivtrafik. Talet avslutades med ett löfte från SSU Halmstad.
Vi lovar att vara en del i kampen för alla sjuka och alla arbetslösa, för alla pensionärer och alla barn, för alla undersköterskor och alla fritidsledare. För tillsammans för vi kampen och tillsammans bygger vi framtiden”

Arbetarekommunens ordförande Stefan Hansson höll ett inledningsanförande för att sedan lämna över mikrofonen till huvudtalaren Morgan Johansson.
Många var åhörarna som lyssnade på Justitie- och migrationsministers starka anförande om Socialdemokraternas viktigaste frågor, nämligen jobb och utbildning.

Även Oskarströmsborna visade på engagemang och vilja denna dag. Mossetorget besöktes av partivänner som samlats för att lyssna på Ordförande i HSSK, Arber Gashi.
Han höll ett tio minuters långt tal om bland annat ungdomsarbetslöshet och bostadsbrist. Han talade också om vikten av att hjälpa flyktingar och menade på att
det är inte tiggeri som ska förbjudas, det är fattigdom.
Han avslutade sitt tal med en uppmaning till åhörarna.
”Var glada och fira idag, men imorgon fortsätter kampen för framtiden. Imorgon fortsätter kampen för frihet, jämlikhet och solidaritet. Imorgon fortsätter kampen för en demokratisk socialism”

Arbetarekommunens ordförande Stefan Hansson sammanfattade dagen på ett jättebra sätt:
”Tack till alla som arbetade med arrangemanget och tack till alla som deltog. Det blev en fantastisk dag. Det finns kraft i Halmstad.”


Foto: Robin Nylén


Foto: Mats Lundkvist

Sidan uppdaterades senast: 2015-05-06 11:15