Veckobrev 2016 vecka 16

Veckan som gått

Måndag 18 april

Veckan inleddes som vanligt med måndagsmöte med diskussioner från lördagens möte med kommunfullmäktigeruppen och planering för eftermiddagens vice-ordförande möte. På eftermiddagen var det möte med våra vice-ordförande där vi i huvudsak diskuterade investeringsbudgeten, bra och givande diskussioner även om viljan ibland är större än ramarna.

 

Tisdag 19 april

Möte med Rådhus AB för Rosie och sedan några lugna timmar på kontoret för alla tre kommunråd innan kommunfullmäktige där de stora diskussionerna var om verksamhetsberättelse och bokslut. Vår motion om kommunens jämställdhetsarbete fick inget bifall, ibland undrar man hur borgarna tänker, mycket snack men i skarpt läge backar de.

 

Onsdag 20 april

Anders och Rosie var på Guldmorgon på Slottet där samtalsämnet var integration och näringsliv. En fantastisk start på dagen med entusiastiska berättelser. Dramalogen genomförde en teater som verkligen vände på sättet att tänka. Bertil träffade Arbetarekommunens ordförande Margit Bik och diskuterade framtidsarbete. Bertil förberedde också inför lördagens utåtriktade verksamhet. Rosie och Anders träffade en viceordförande och sedan var det dags för arbete med måldokumentet i budgeten för Rosie.

 

Torsdag 21 april

Bertil ägnade dagen åt reflektioner och eget arbete. Rosie träffade viceordförande, en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

 

Fredag 22 april

Förberedelser inför lördagens utåtriktade verksamhet. Rosie träffade en viceordförande på förmiddagen och sedan är det arbete med budgeten.

 

Lördag 23 april

Kommunfullmäktigegruppen kampanjar på stan, en del i partiets vårkampanj, ”Vi står upp för den svenska modellen!” Det är även öppet hus på Husknuten.

 

 

 

Veckan som kommer

Måndag 25 april

Veckan inleds med att Bertil får en praktikant, Vidar, en ung SSU-are kommer att följa Bertil under två dagar för att få en inblick i vad och hur ett kommunråd arbetar. Spännande!

Kommunråden har måndagsmöte, förmodligen ingen kioskvältare att det är budgeten på tapeten. På eftermiddagen träffar vi tjänstemän på ekonomiavdelningen och på kvällen är det kommunfullmäktigegrupp.


Tisdag 26 
april

På tisdagen är det möte med samhällsbyggnadsutskottet på förmiddagen. Bland annat kommer det att fattas beslut om Brogatan och Storgatan. På eftermiddagen är det kommunstyrelsemöte.

 

Onsdag 27 april

Rosie åker till Göteborg för att träffa ett socialt företag. Eventuellt extramöte med fullmäktigegruppen på kvällen.

 

Torsdag 28 april

Bertil är på ABF:s årsmöte, en ny distriktsstyrelse kommer att utses och nästa steg mot ett ABF i Halland beslutas. Rosie träffar en viceordförande och en personal på kulturförvaltningen. Sedan möte med viceordförande om budget.

 

Fredag 29 april

Bertil och Anders har möte med en av vice-ordförandena. Sista förberedelserna inför 1:a Maj! Rosie har möte om Bastionen/Norre Katt.

 

Lördag 30 april

Valborgsmässoafton.

 

Söndag 1 maj

Firar vi första maj med demonstrationer och tal i Oskarström och Halmstad.

 

 

 

Anders Rosén anders.rosen@halmstad.se 035-13 73 06     

Rosie Edlund rose-marie.edlund@halmstad.se 0721-57 43 28     

Bertil Andersson bertil.andersson@halmstad.se 0721-57 43 56    

 

 

 

www.socialdemokraterna.se/halmstad

Facebook: Socialdemokraterna Halmstad

twitter.com/sihalmstad

Sidan uppdaterades senast: 2016-04-29 17:12