Veckobrev 2016 vecka 17

Veckan som gått

Måndag 25 april

Veckan inleddes med traditionellt måndagsmöte. Bertil hade praktikanten Vidar på besök under måndagen och tisdagen. Vidar följde med på allt som pågick dessa dagar. På eftermiddagen var det möte med ekonomikontoret och på kvällen fullmäktigegrupp.

 

Tisdag 26 april

En dag fylld av möten. Samhällsbyggnadsutskott på förmiddagen, kommunstyrelse på eftermiddagen. Bertil klämde dessutom in ett möte med Carl-Fredrik Graf om Halmstad Incubator. En tröttkörd praktikant tackade för sig. Anders hade möte med juryn i Årets entreprenör.

 

Onsdag 27april

Bertil ägnade dagen åt skrivarbete. Rosie åkte till Göteborg för träff med ett socialt företag. Vi socialdemokrater vill gärna att kommunen använder sig av fler sociala företag och då behövs ju ett brett spektra av dessa. Anders var i Göteborg på konferens som var arrangerad av regeringskansliet angående de höga sjuktalen.

 

Torsdag 28 april

Rosie besökte Kulturhuset för att se verksamheten som kulturförvaltningen har där. Det är ett fantastiskt hus som innehåller mycket mer än man kan se ”utanpå”. På eftermiddagen hade Rosie möte om äldreboenden. Bertil var på ABF och var med om att äntligen besluta om ett ABF i Halland. Ett historiskt beslut som haft en lång förberedelseresa, det sägs att första försöket skedde redan 1969.

 

Fredag 29 april

Rosie hade möte om målen i planeringsdirektivet samt möte om Bastionen/Norre Katt på förmiddagen. Bertil och Anders träffade vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden. På eftermiddagen träffade vi ekonomikontoret och avtackade ännu en tjänsteman som slutar.

 

Lördag 30 april

Vallås S-förening har traditionell utåtriktad aktivitet inför 1-maj. Bertil är med vid denna.

 

Söndag 1 maj

Arbetarrörelsens egen helgdag! Vi samlas i Norre katts park för demonstration, tal och andra aktiviteter. Vi firar första maj med demonstrationer och tal i Oskarström och Halmstad.

 

Veckan som kommer

Måndag 2 maj

Kommunråden åker på kommunstyrelsens planeringsdagar i Helsingborg måndag och tisdag.

 

Tisdag 3 maj

Planeringsdagarna fortsätter. På kvällen är det möte med fullmäktigegruppen.

 

Onsdag 4 maj

Ägnas åt budgetarbete.

 

Torsdag 5 maj

Torsdagen är ”röd dag” förhoppningsvis kan vi se en glimt av våren.

 

Lördag 6 maj

Är det Vallåsdagen då vi medverkar.

  


Första maj
Första maj är arbetarrörelsens högtidsdag. Arbetarrörelsen kämpade och stred under många år för att denna dag skulle bli en helgdag bland de kyrkliga och borgerliga helgdagarna.

Skälet till att göra första maj till en helgdag var att arbetarrörelsen och dess medlemmar skulle få en arbetsfri dag på året då man kunde uttrycka sin mening, demonstrera och träffas, umgås och prata politik. Första maj är alltså den enda dagen på året som är tillägnad det arbetande folket.

Tidigare hade arbetare varit tvungna att efter arbetets slut samlas till demonstration. August Palm skrev i sin annons i tidningarna: 'Vi träffas för att promenera genom staden. Är ni intresserade av att promenera med o träffas vi… ‘. Socialdemokraterna i Halmstad träffas klockan 12.30 i Norre katts park. Avmarsch sker vid 14.00 mot Stortorget där riksdagsledamot Hans Hoff håller första maj-tal.

Första maj-tågen med sina genomgående teman kring arbetets villkor, jämlika rättigheter, internationell solidaritet och fred speglar en betydelsefull del av Sverige och hur det utvecklats till det land som det är idag.

 

 

Anders Rosén anders.rosen@halmstad.se 035-13 73 06  

Rosie Edlund rose-marie.edlund@halmstad.se 0721-57 43 28                                

Bertil Andersson bertil.andersson@halmstad.se 0721-57 43 56

 

www.socialdemokraterna.se/halmstad

Facebook: Socialdemokraterna Halmstad

twitter.com/sihalmstad

 

Sidan uppdaterades senast: 2016-05-02 09:19