(S) lovar läkare till Hästveda

På Hästveda vårdcentralsfilial ska det egentligen finnas en läkarmottagning men under flera år har mottagningen saknat en läkare. Region Skåne har nu sagt upp avtalet med Hässleholms kommun för läkarmottagningen i Hästveda.

Socialdemokraterna i Region Skåne har sedan tidigare lovat läkarbemanning på alla vårdcentralsfilialer och nu återupprepar man det löftet.

 – Vinner vi valet kommer vi utveckla vårdcentralsfilialerna så att de har  läkarbemanning någon dag i veckan. Det gäller även Hästveda. Den moderatledda regionledningen saknar uppenbart ambitioner för läkarmottagningen i Hästveda, det visar man genom att nu säga upp lokalerna, säger Henrik Fritzon (S).

– Vi måste angripa problemen med brist på allmänläkare på flera olika sätt. Dels måste Region Skåne bli en bättre arbetsgivare som erbjuder utvecklande möjligheter även för läkare på vårdcentralerna. Samtidigt måste fler specialister inom allmänmedicin utbildas. Därför föreslår vi en omfattande utbildningssatsning med 65 nya ST-tjänster per år under mandatperioden. Huvuddelen av dessa ska vara inom allmänmedicin.

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2014-09-09 10:08