Ansvarsfull oppositionspolitik

Eftersom mitt hjärta sitter till vänster, värms det, när någon eldar på vårt parti, än hårdare, i kampen för ett rättvist och solidariskt samhälle. Jag kan dock intyga Britt Löfkvist och Bengt Lindgren att vi socialdemokrater i Hässleholm känner en stor ilska över hur ansvarslöst Widmark och högeralliansen sköter vår kommun.

Till skillnad från den lilla rest av högeralliansen som nu lagt sin budget (M, C och Kd), ser vi just de problem ni tar upp i era insändare. Mer pengar till skola, vård och omsorg, finns i vår kommande budget för de löpande utgifterna.

Men det finns även många dyra och långsiktiga investeringar där vi måste låna pengar. En handfull dagis måste byggas, skolor och boenden skall renoveras med mera. Eftersom kommunen numera saknar en stark ledning som ensamma kan fixa dessa investeringar, har vårt socialdemokratiska oppositionsråd Tommy Nilsson, ”bjudit in för att vi ska kunna komma överens om ett antal surdegar” (Nsk 26/10). Vi vill inte blockera dessa viktiga investeringar i våra barns och andra behövandes framtid, utan bedriva en ansvarsfull socialdemokratisk oppositionspolitik.

Jag håller med om att vi socialdemokrater inte tillräckligt väl nått ut med vår politik. Därför försöker vi nu hitta nya och bättre vägar att nå ut med vårt budskap. Även om det inte syns på nyhetssidorna, kan man på fullmäktigmötena, kanske inte se Tommy Nilsson skrika ut ”i högan sky”, vilket visserligen hade varit underhållande, men däremot se ett stort och aktivt gäng socialdemokrater föra fram våra åsikter och gemensamt motsätta oss högeralliansens oansvariga politik.

I vår kommande budget för 2013 kommer ni tydligt att se en helt annan framtidsvision än den ni får av nuvarande och krympande högerallians, där parti efter parti lämnar det sjunkande skeppet, med en försvagad och vilsen Widmark, som desperat klamrar sig fast vid rodret.

 Rösta Hässleholm alliansfritt 2014!

 Pelle Svensson
 Fullmäktigesuppleant och ordförande i Ljungdala socialdemokrater

Sidan uppdaterades senast: 2012-11-04 12:29