Kollektivtrafik måste finnas i hela kommunen

Med glädje kan man konstatera att tågstoppet i Sösdala har överträffat alla förväntningar vad det gäller antalet resenärer. Det är jättepositivt för Sösdala men är negativ för de som bor söder och norr om Sösdala.

Innan tågstoppet så gick det flera bussar mellan Sösdala och Tormestorp, nu är det väldigt få bussar som trafikerar den sträckan. Söder om Sösdala finns ingen kollektivtrafik alls kvar i kommunen.

Vilket innebär att man måste transportera sig på annat sätt för att kunna ta tåget.

 

När Tormestorpsborna ska besöka sin vårdcentral så ligger den i Sösdala. Utan bussförbindelse så blir det svårt att ta sig dit. I synnerhet om man är äldre eller om man har barnvagn med sig.

Elever från Tormestorp årskurs 6 till 9 går på Vannrödsskolan i Sösdala. De har skolskjuts men om de vill stanna kvar i Sösdala för att gå på läxhjälp, skolorkestern eller för den delen träffa kompisar då blir det genast krångligare att ta sig hem.

 

Socialdemokraterna i Sösdala och Tormestorp vill att kommunledningen startar överläggningar med Skånetrafiken omgående för att finna lösningar på detta problem.

Det måste finnas fungerande kollektivtrafik i hela Hässleholms kommun.

 

Socialdemokraterna i

Sösdala och Tormestorp

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2012-06-23 17:23