1:a Maj möte i Kungsör

 

Årets 1:a majmöte inleddes med ett demonstrationståg från ungdomshuset med ca: 100 deltagare som leddes av Eskilstuna Skyttemusikkår tåget gick fram till torget där mötet hölls inför ca: 150 åhörare.

Arbetarekommunens Ordförande Taito Arkkukangas öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Det bjöds på Ärtsoppa kaffe o korv det behövdes i det svala vädret.

Först ut var vår egen ungdomstalare Sanna Jonasson nu juridikstuderande i Örebro som höll ett inspirerande tal om bla vådan av ungdomsarbetslösheten och att det är viktigt att alla röstar i valet i höst.

 

Taito Arkkukangas Rigmor Åkesson Olle Thorell Sanna Jonasson.

Huvudtalare var Riksdagsmannen Olle Thorell från Surahammar som lovade att vi aldrig skulle sammarbeta med SD. Att lön o pension skall beskattas lika och kraftfulla åtgärder mot arbetslösheten med bla mer pengar till kommunerna för att öka antalet anställda innom vård o omsorg och skolan.

Sen kom Pelle Strengbom och talade om kommunala frågor där vi vill komma igång med att bygga seniorbostäderna i fd Karlaskolan, där nu alliansen med moderaterna i spetsen försöker på alla vis sabotera detta. Vi jobbar hårt för att Kungkarls Skola skall bli västmanlands bästa att gå i.

Vi vill också att vår omsorg fortsättningsvis skall vara bland de bästa i Sverige

Nästa talare var Rigmor Åkesson som redogjorde för vårt program innom landstingsvården där vi vill ha högst 4 timmars väntetid på akuten innan åtgärd är bestämd vidare bättre tillgänglighet till vårdcentralerna.

 

Vi avslutade med ett kulturinslag med skådespelaren Carlo Hilltunen som läste en dikt och sjöng en sång.

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2010-05-02 14:40