Välkommen till Osby Kommun

Kommunalt handlingsprogram 2014-2018
Vi Socialdemokrater vill att alla som söker sig till Osby kommun ska känna sig välkomna. Oavsett om man kommer från Syrien, Köpenhamn eller Lomma. Det är viktigt att vi upprätthåller en god service med ett välkomnande bemötande som första ledord inom all utåtriktad kommunal verksamhet.

 

Det är viktigt att arbeta aktivt på olika plan för att människor ska kunna och vilja stanna kvar i vår kommun. Det är också viktigt att höja kommunens attraktivitet för att ännu fler ska besöka eller bosätta sig i Osby kommun, gemensamt skapar det ett starkare samhälle och en bättre välfärd.

 

Information om vad kommunen har att erbjuda skall kunna nås av alla på enkelt sätt. Det är också viktigt att vi kan erbjuda attraktiva bostäder för de som vill bosätta sig hos oss.

 

Fler ska flytta till Osby kommun

 

Vi ska attrahera fler invånare till Osby kommun.

  • Därför ska vi skapa förutsättningar för fler arbetstillfällen, en bra infrastruktur, skola och förskola.

 

Det är viktigt att ta hand om nya kommuninvånare.

  • Därför ska alla nya kommuninvånare få en introduktionsguidning och hjälp att knyta kontakter någon gång under första halvåret efter att de har flyttat till kommunen.

 

Det är viktigt att unga människor kan studera på högskola och universitet Det vinner hela samhället på. Vi vill underlätta för människor att bo kvar, eller flytta till Osby kommun under studietiden.

  • Därför ska vi erbjuda alla som väljer att bo i Osby kommun och studera heltid på annan ort fri pendling.

 

 

Fler turister till natursköna Osby kommun

Osby kommun har många attraktiva miljöer och vacker natur. Vi vill att alla ska uppleva kommunen som en vacker plats för rekreation och naturupplevelser.

  • Därför ska vi förbättra marknadsföringen av kommunens möjligheter till rekreation.

 

Ibland kan det vara svårt att upptäcka Osby kommuns smultronställen

  • Därför ska vi göra naturen mera tillgänglig genom markeringar av naturstigar, naturreservat, sevärdheter, vindskydd, badplatser och mycket annat.
Sidan uppdaterades senast: 2014-08-13 13:47