1 Maj 2010

Strålande!

Så många i vår första-maj demonstration har vi inte varit på många år – säger de ”som varit med förr”.

Vinden slet i fanorna när tåget gick från Gallernäsets skola till Folkets Hus Otterbäcken. Tanken var att vi skulle vara i Badängsparken, men med den kalla blåsten hade vi antingen blåst bort eller frusit oss stela.

Vi kan alla vara tacksamma att vi har ett Folkets Hus att ”ta skydd i” när det blåser nordan eller högervindar.

Salen fylldes snabbt av entusiastiska mötesdeltagare. De utplacerade stolarna räckte inte till, varför vi i all hast fick bära fram flera.

 

Arbetarekommunens ordförande Staffan Starringer höll ett inledningsanförande, därefter dagens huvudtalare Lars Johansson; vice ordf. i Riksdagens skatteutskott.

 

Moa Karlsson ordf. SSU Gullspång höll ett inspirerande anförande, där man tydligt kunde märka ungdomarnas kamplust och vilja att bidra till en valseger för Socialdemokraterna därefter Jenni Andersson-Strand; ordf. Kommunal i Gullspång.

 

Talen avslutades med att Eric Danielson, 11 år, gav alla politiker en tankeväckande känga för att de inte lyssnar och svarar på frågor. Läs hans apell här

Med tanke på antalet deltagare har vi all anledning av vara nöjda. Vi är många nu som vill arbeta för en seger i valet den 19 september.

 

Tack till alla som kom och visade sitt missnöje med alliansregeringens politik – tack alla som kom och visade att nu är vi många som vill ta kampen för att skapa Möjligheternas land.

 

Sverige behöver en ny regering. Den 19 september byter vi regering