Det är lätt att vara efterklok.

Det är lätt att vara efterklok.

Jag mår riktigt dåligt av att läsa alla inlägg från människor som nu spottar på Elvy Söderström. Elvy Söderström har aldrig under sin långa politiska karriär gjort något för egen vinning. Hon har alltid gjort det hon trott varit bra för Örnsköldsvik. Hon har heller aldrig själv fattat några stora viktiga beslut utan det har funnits en mängd människor runt henne – såväl tjänstemän som politiker av alla slag.

Det är inte Elvy Söderström som gått på krogen, levt i lyx, satsat pengar i skatteparadis och allt som nu kom fram i programmet Uppdrag granskning. Hur kan man anklaga henne för att hon inte haft kontroll på dessa utsvävningar? Menar ni att ett kommunalråd i Örnsköldsvik ska ägna sin tid åt att granska fakturor?

Det är lätt att vara efterklok och när vi nu har facit i hand är det lätt att säga att etanolsatsningen varit olycklig. Det håller vi alla med om. När beslutet ursprungligen togs var det dock stor enighet om detta och Örnsköldsvik framhölls som en kommun som blickade framåt. Ingen kunde då förutse de svårigheter som uppstod. Hade det blivit en lyckad affär hade det nog varit ganska tyst idag.

 Jag tycker att var och en som verkligen på allvar är intresserad av frågan verkligen sätter sig in i fakta kring bakgrunden till etanolsatsningen och gärna läser det kommunen har skrivit upplysningsvis på sin hemsida. Där kan man även ta del av vilka konsekvenser den haft för den kommunala ekonomin.

Elvy Söderström har gjort fantastiskt mycket gott för Örnsköldsvik och hon har alltid varit positiv och innovativ.

Jag kommer även fortsättningsvis att rösta på socialdemokraterna.

 

Christina Midunger Frisk

Domsjö

 

Sidan uppdaterades senast: 2014-09-12 10:23