Budget för landstinget

Socialdemokraterna i Stockholms landsting har lagt en budget för landstinget som innebär en köfri sjukvård. Ambitionerna kommer i huvudsak att finansieras genom att förändringar i Landstingets byråkrati. Dyra konsulter, dålig kvalitetskontroll och uselt genomförda upphandlingar är områden som slukar en stor del av Landstingets budget.

- Det är viktigt att föra över pengar från landstingets överbyggnad, till personalen inom primärvården och sjukhusen. Varje förslösad skattekrona är stöld från folket är ett citat som absolut är aktuellt i landstinget idag, säger Andreas Dahl, första ersättare i Landstinget (s).

- Stockholmarna riskerar att gå miste om 150 miljoner kronor i statsbidrag för att Moderaterna i landstinget misslyckats med att korta köerna. Bortsett från det mänskliga lidande som drabbat de 16 057 patienter som fått väntat länge i kö för en operation eller annan typ av behandling, så vittnar köerna om hur ineffektivt skattebetalarnas pengar används i landstinget idag, säger Ilija Batljan, oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.

 

(S) budgeten i Landstinget innebär även ett borttagande av de orättvisa zonerna i SL-trafiken. Det är inte rimligt att vissa som betalar precis lika mycket skatt ska betala mer för att åka med SL. Straffbeskattningen av stockholmare som bor i länets yttre delar ska avskaffas genom Socialdemokraternas budgetförslag.

 

Socialdemokraternas budgetförslag innebär ett tillskott om 275 miljoner kronor till

kärnverksamheten, utan att skatten behöver höjas.

Sidan uppdaterades senast: 2010-12-01 16:18