Ny majoritet bildas i Strömstad

I ett pressmeddelande meddelar C, FP, MP och KD att de bildar majoritet.

Centerpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna har kommit överens om att bilda majoritet i Kommunfullmäktige i Strömstad. Det skriver partierna i ett pressmeddelande.

Man skriver också:
"Vi har diskuterat oss fram till ett gemensamt upplägg när det gäller såväl arbetssätt som prioriterade politiska frågor."

Pressmeddelandet, där man meddelar att en pressträff kommer att hållas på onsdagen, är undertecknat av Peter Birgersson Dafteryd, Margareta Fredriksson,Bengt Bivrin ochStefan Jensen.

– Det är väl inte helt oväntat då det fattas ett mandat för oss. Samtidigt är det lite förvånande att Miljöparitet väljer att gå med tre borgliga partier, säger Ronnie Brorsson, som själv den senaste mandatperioden styrt tillsammans med Strömstadspartiet och Moderaterna.
Brorsson konstaterar också att han får lämna makten med minsta möjliga marginal.

– Det saknades 75 röster för att vi skulle få elva mandat. Hade vi fått det hade vi haft en annan majoritet i Strömstad, säger Ronnie Brorsson.
Tillsammans får de fyra koalitionspartierna 20 av 39 mandat i Strömstad, vilket precis räcker till egen majoritet.

– Det är klart jag är lite besviken, jag hade gärna sett en annan utgång, men det är spelets regler och vi respekterar valresultatet, säger Ronnie Brorsson.
Samtidigt säger han sig vara stolt över de två senaste mandatperioderna med socialdemokratiskt styre. Mandatperioder han menar är de mest framgångsrika någonsin i Strömstad.

– Sett till den positiva befolkningsutvecklingen och när det gäller ordning och reda på ekonomin så anser jag att det är det, säger Brorsson.

Sidan uppdaterades senast: 2014-09-24 16:19