”Borgarna gömmer sig bakom juridiken i sin ovilja att kräva goda arbetsvillkor”

Vid onsdagens sammanträde i landstingsfullmäktige, Landstinget Västernorrland, behandlades ärendet kring Regelbok för Vårdval Västernorrland 2012 så beslutade den borgerliga majoriteten att inte ställa krav på vårdgivare att erbjuda sina medarbetare heltidstjänster. Ett krav som idag gäller för landstingets verksamheter. Inte heller ställde majoriteten sig bakom yrkandet att ställa krav på arbetsgivare att erbjuda ”kollektivavtal, eller kollektivavtalsliknande villkor”.

 

Hans Stenberg, socialdemokratisk ledamot i landstingsfullmäktige, kommenterar dagens beslut.

 

-         Borgarna i landstingsfullmäktige gömmer sig bakom juridiken i sin ovilja att ställa krav på vårdgivare att erbjuda sina medarbetare goda arbetsvillkor, men det finns helt enkelt ingen dom som hindrar oss att ställa dessa krav, borgarna vill helt enkelt inte ställa dessa krav, kommenterar Hans Stenberg (S).

-         Vi socialdemokrater kommer aldrig att acceptera att landstinget Västernorrland inte ställer samma krav på andra vårdgivare, än vad vi gör på våra egna verksamheter, särskilt när det inte finns några lagliga skäl till att avstå, säger Hans Stenberg.

-         Detta visar att för borgerligheten är valfriheten inte en patientreform, eller inriktat mot medarbetarna, utan en vårdgivarreform, det blir ytterst tydligt, avslutar Hans Stenberg.

 

För ytterligare kommentarer:

 

Hans Stenberg, ledamot i landstingsfullmäktige

070-671 04 30

 

Sidan uppdaterades senast: 2011-10-27 11:21