Borgerliga prioriteringar hotar kvalitén för de äldre

Vid dagens Socialnämnd behandlas ett besparings förslag av den borgerliga majoriteten. Privatiseringar av flera verksamheter är den borgerliga majoritetens enda förslag.

 

Vi Socialdemokrater kommer aldrig att acceptera att konkurensutsättning sker enbart i syfte att spara pengar. Valfrihet är inte till för att spara på verksamheten, utan de gånger det är möjligt att höja kvalitén.  

 

- ”Nu visar Moderaterna och de övriga borgerliga partierna sitt rätta ansikte. Inte nog med att man försöker sätta svenskt rekord i införande av LOV så ska man nu hasta igenom ytterligare privatisering i tron att man ska spara pengar. Man bryr sig inte det minsta om kvalitén för de äldre, och det gör mig jätteorolig”, säger Lena Österlund, gruppledare i Socialnämnden (S)

 

Socialdemokraterna är mycket kritiska till att den borgerliga majoriteten nu bara på grund av onödiga besparingar riskerar kvalitén för kommunens medborgare.

 

- ”Med anledning av den diskussion som varit om bland annat Carema så trodde man kanske att man skulle sakta upp för att se till att saker och ting blir rätt, men icke. Dessutom så rör en del av dessa verksamheter de mest utsatta i samhället. Jag är riktigt bekymrad för det som är på väg att hända”, säger Malin Larsson, ledamot i socialnämndens och individ- och familjeutskottet (S).

 

  

Kontaktpersoner

Lena Österlund (S), Gruppledare i Socialnämnden (S)

070-346 35 81

 

Malin Larsson (S), Ledamot Socialnämnden och Individ- och familjeutskottet (S)

070-234 45 45

Sidan uppdaterades senast: 2011-11-18 14:11