(S) vill se samling för järnvägen

                                                                             

 2012-01-30

 

Det senaste halvåret har situationen vid järnvägen förändrats i Sundsvall. Den stora försämringen handlar om ökad restid mellan Sundsvall och Stockholm, men även om en ännu mer försenad start av trafiken på Ådalsbanan.

 

Oppositionsrådet Peder Björk (S) har idag lämnat in en interpellation till kommunalrådet Magnus Sjödin (M) där han frågar vad man gjort för att protestera mot dessa försämringar.

 

– Kommunledningens tystnad mot försämringarna gör mig orolig. Antingen förstår man inte vikten av järnvägen för Sundsvall, eller så bryr man sig inte. I andra kommuner har kommunledningar protesterat och det har faktiskt gett resultat, säger Peder Björk, Oppositionsråd (S)

 

Socialdemokraterna vill nu se en gemensam samling kring järnvägen. Om fler aktörer i Sundsvall går samman är det betydligt större chans att det går att påverka Trafikverket, riksdag och regering. 

 

– Bra kommunikationer är en av de viktigaste sakerna för Sundsvalls utveckling och då bör restiden till Stockholm minska istället för att öka, och då måste man kunna åka tåg även norrut. Vi hoppas att kommunledningen kan ta ett initiativ till en samling över blockgränserna kring denna fråga, säger Peder Björk.

 

 

Interpellationen är bifogad pressmeddelandet.

 2012-01-30

 

Kontaktperson;

Peder Björk, Oppositionsråd (S)

070-190 12 91

Sidan uppdaterades senast: 2012-01-30 13:35