(S): Vi behöver infrastruktursatsningarna nu

2013-06-14

Idag presenterade Trafikverket förslag till nationell plan för transportsystemet 2014-2025. Det är ett förslag som inte stödjer utvecklingen i Sundsvall och Västernorrland. Tvärtom flyttas nödvändiga och redan avtalade satsningar framåt i tiden. Det är ett hårt slag mot alla som arbetar hårt för fler jobb och bättre levnadsvillkor i Sundsvall och Västernorrland.

-       Utifrån den politik som den borgerliga regeringen bedriver är det knappast förvånande, men ändå en stor besvikelse, att dubbelspår på Ostkustbanan Gävle – Härnösand inte finns med i förslaget från Trafikverket. Det är nu upp till bevis för den borgerliga regeringen att de bryr sig om utvecklingen av Sverige norr om Stockholm, säger Ingemar Nilsson(S), riksdagsledmot.

-       Det är ett hårt slag mot utvecklingen av nya logistiklösningar i Sundsvall att järnvägstrianglarna i Bergsåker och Maland kan vara i drift först någon gång 2020-2025. Vi kan inte vänta så länge på viktiga investeringar för jobben i Sundsvall.  Det är uppenbart att den borgerliga kommunledningen inte gjort något större avtryck hos sina partikamrater i regeringen, säger Peder Björk (S), oppositionsråd.

-       Dagens förslag från Trafikverkets ökar ju också oron för att privatbilister på E4-bron över Sundsvallsfjärden ska behöva betala avgifter då de räknas in som en del i finansieringen de kommande åren. Det är helt orimligt och jag förutsätter att regeringen väljer en annan väg och lever upp till ingångna avtal, säger Ingemar Nilsson (S), riksdagsledmot.   

 

Kontaktpersoner

Ingemar Nilsson (S), riksdagsledmot

070-1088148

Peder Björk (S), oppositionsråd

070-1901291

Sidan uppdaterades senast: 2013-07-18 15:04