Tillbaka till vardagen!

    

Nu är riksdagen på väg att öppnas efter uppehållet.

Under uppehållet har jag och mina kollegor varit runt på arbetsplatser och på ställen där mycket folk samlas som t ex marknader. Det är roligt och lärorikt att möta människor och samtala om vardagen och framtiden.

De flesta har många synpunkter och borde verkligen börja arbeta politiskt för att förverkliga sina ideér.

 Planeringen för höstens arbete pågår för fullt.

Och då finns det förstås anledning att fundera över den minoritetsregering vi har och hur vi ska möta deras borgerliga politik.

Under lång tid har den borgerliga regeringen påstått att skattesänkningarna (mest för de rika) både ger jobb och skjuts till samhällsekonomin.

Nu har de helt bytt fot.

Nu är det plötsligt det allvarliga läget i världen som tvingar moderaterna att avstå från ytterligare sakttesänkningar för löntagarna.

Inte ett ord om att de faktiskt är helt beroende av Sverigedemokraterna för att få igenom alla sina beslut när vi ”röd-gröna”är emot.

Inte ett ord om att Sverigedemokraterna också har hotat stjälpa det så kallade femte jobbskatteavdraget i det kommande budgetförslaget.

Det är verkligen politisk retorik på slak lina!

Och det enda förslag man hittills kommit med är att sänka restaurangmomsen.

Vi har ju länge sagt att nu behövs pengarna till järnväg och vägar, till upprustning av skolan och andra gemensamma behov. Pengar behövs också för att rätta till orättvisan mellan löntagare och pensionärer.

Att Sveriges ekonomi gått från ett väntat stort överskott till ett betydligt mindre kräver eftertanke för oss socialdemokrater också.

 Alla statens utgifter måste noga prövas och en hård prioritering ske.

 

Att rusta Sverige för framtiden är ett större uppdrag än att se till att vi kan äta och dricka billigare på krogen.

Susanne Eberstein(S

 

Sidan uppdaterades senast: 2011-08-29 10:14